Димитър Главинов: Ще работя за добрия живот и спокойствието на жителите на район „Слатина“

Вече 10 години наблюдаваме бездействието на районната администрация и немощта или нежеланието да се справи с проблемите му, казва кандидатът на БСП за кмет на „Слатина“

С екипа на районната администрация ще работим за добрия живот и спокойствието на жителите в „Слатина“. Това каза в предаването „Софийска трибуна“ по Радио „Фокус“ Димитър Главинов – кандидат за кмет на района от БСП. Район „Слатина“ е съставен от шест отделни квартала – „Христо Ботев“, „Христо Смирненски“, „Слатина“, „Гео Милев“, „Редута“ и „Яворов“, посочи той, като по думите му те имат идентични основни проблеми. 

„Вече 10 години в района се наблюдава бездействието на районната администрация и немощта или нежеланието да се справи с проблемите му, а това е един от най-старите и хубави райони в София“, заяви кандидатът за кмет. „Подобряването на инфраструктурата, зелените площи и градският транспорт са основните приоритетите в програмата ми“, обяви той. 

Като основен проблем Главинов посочи инфраструктурата. „Говорим не само за булевардите, които са в окаяно състояние, но и за вътрешнокварталните улички и тротоарите, които също не са в много добро състояние“, обясни той. „Обещавам, че ако бъда избран за кмет, районната администрация ще влезе в ролята си като стопанин на зелените площи за облагородяване и стопанисване“, обяви още кандидатът от БСП. 

Друг проблем е бързоразвиващата се логистична и бизнес зона около летище „София“, изтъкна Димитър Главинов. „Към нея няма добър транспортен коридор, който да води към логистичната зона“, уточни кандидатът за кмет. „Ще засегна и въпроса с липсата на свободен достъп до общински спортни съоръжения. Има доста такива, които са занемарени и тънат в разруха, а районната администрация не прави нищо за тяхната рехабилитация. Трябва да се помисли и за бърз транспорт до зала Арена Армеец, около която се образуват огромни задръствания, когато има събития“, обясни той. 

По думите му съществува проблем и с градския транспорт. „Той е изключително нередовен. Трябва да се организира инициатива от районната администрация и заедно с ЦГМ да се потърси решение на въпросите, свързани с градския транспорт. Има нужда и от реновиране и поставяне на спирконавеси“, уточни Главинов. „Христо Ботев“ е единственият квартал в района, който няма канализация, каза още той. „Това трябва да е основен приоритет на кмета и ако бъда избран за такъв, ще работя за изграждането на канализация и инфраструктура в „Христо Ботев“ с инициативи към Столична община“, обясни той. 

По думите му в район „Слатина“ има скрит потенциал. „През 2014 година тук беше намерено най-старото неолитно селище в Европа. От тогава обаче нищо не се прави по него и то най-вероятно вече се руши. Културните ценности не са само Ларгото в центъра на София. Ако районната администрация заработи правилно, може да се създаде възможност за развитие както на културния туризъм, така и на малкия бизнес в района“, отбеляза кандидатът за кмет на Слатина от БСП. 

Според него близостта на района до летището може да допринесе за привличане на чуждестранни туристи, които да посещават неолитното селище. Логистичната зона около летище „София“ би довела инвеститори в района, като по този начин могат да се разкрият нови работни места, добави той. 

Още едно виждане на Главинов за развитие в района намира израз в спортния комплекс „Червено знаме“. „Там районната администрация трябва да работи усилено, защото това е комплекс, който е създал много шампиони на България – европейски, световни и олимпийски в плувните спортове“, обясни той. „Ако бъда избран за кмет на района ще мога да променя всичко, което не се харесва на жителите. Ще се вслушам в гласа на хората. Ще чуя проблемите им и заедно ще намерим тяхното решение“, обобщи Димитър Главинов. 

Димитър Главинов е на 33 години, икономист, мениджър в голяма застрахователна компания.


Pin It on Pinterest