Димитър Данчев: Тежката ситуация, в която се намират българските граждани, налага спешна актуализация на доходите на възрастните хора у нас

Няма да отстъпим от тези предложения

„Факт е, че вчера заседанието беше прекъсвано ненужно на няколко пъти. Проведе се едно излишно извънредно заседание на Бюджетната комисия. Имахме много ясно приети предложения на парламента – 150 лева добавка от 1 октомври до края на годината за всички пенсионери, която ние от БСП подкрепихме и преизчисляване на пенсиите от 1 октомври с коефициент 1.35, както и минимална пенсия от 370 лева. Подкрепихме добавката за отглеждане на дете от една до 2-годишна възраст на 650 лева и парламентът я одобри. Факт е, че след това заседание започнаха да се разколебават колегите във взетите решения. Ние от БСП сме категорични, че тази тежка ситуация, в която се намират българските граждани с предстоящия тежък зимен сезон и настъпващите кризи, налага спешна актуализация на доходите на възрастните хора у нас. Няма да отстъпим от тези предложения“. Това коментира по Нова телевизия народният представител от „БСП за България“ Димитър Данчев.

Той припомни, че БСП е предлагала политическите партии да се съберат и да обсъдят промените, предлагани в актуализацията на бюджета, преди те да влязат в зала, но тогава левицата е била обвинена в ПР.

„Сега обаче колегите видяха, че бюджет не се актуализира без ясно мнозинство. На въпроса: „Кой се опитва да взириви бюджета?“ трябва да отговорят тези, които отказаха да водят разговори за актуализация на бюджета с нас“, завърши Данчев.

Pin It on Pinterest