Димитър Антов разкри как действа мафията в Софийски гробища

Само у нас гробищата са грозно и неприятно място. В другите страни не е така. Неподдържаните гробищни паркове са неуважение и към живите. А нашите са в много лошо състояние, а най-лошо е в столицата. Имаше малки опити да се подобри положението със софийските гробища, но явно някой има интерес те да са в това състояние, защото така са лесна плячка за измамниците.

Това каза общинският съветник от ВМРО в София Димитър Антов в „Честно казано“ по ТВ Евроком.

Антов разкри, че е получил предупреждение от „добронамерен“ колега – общински съветник, който му е казал, че може да му се случат неприятни неща, ако не спре да дълбае по темата с гробищната мафия.

Директорът на ОП „Гробищни паркове“ е назначен от зам.-кмета Чобанов.

За проблемите в ОП „Гробищни паркове“ Антов разкри, че става въпрос за кражба на много пари. Това става по следния начин – на определени хора се дава определена каменоделна дейност, без договори, без никакво правно основание, на завишени цени, без никаква конкуренция.

Той даде реален пример за корупция:

Новоназначеният директор веднага си намери друг фаворит, който да изпълнява специални каменоделски услуги. Небезизвестният ромски лидер Коце Алексиев. Той е син на собственика на фирма „Мира“.

Димитър Антов заяви категорично, че той, като част от гилдията на каменарите, ще работи за защита на техния интерес от гробищната мафия.

Г-н Коце Алексиев изпълнява всички луксозни урни във всички гробищни паркове в София. Цената, която е заложил е 1000 лв. на урна. Реалната себестойност е 150 лв. най-много. За себе си получава 600, а останалите ги прибира общинското предприятие, разкри Антов.

В тази връзка той запита:

Защо тази дейност се дава на един човек? Ако имаше нормална конкуренция, нямаше цената да 5-6 пъти над себестойността си.

Pin It on Pinterest