Димитър Антов коментира патовата политическа ситуация

Какво показват първите дни на новия парламент?

Какво се случва зад кулисите в Столичния общински съвет?

Тези теми коментира Димитър Антов в „Точка на кипене“ по България 24. Антов е общински съветник от ВМРО в групата „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет.

Относно Слави Трифонов и формацията му „Има такъв народ“ Антов коментира:

Един човек, който охулваше и осмиваше всички политици сега му се налага да управлява, но като гледам – май не му се ще. По-добре му е да е критик. Едно е да критикуваш отстрани, а съвсем друго е да поемеш отговорност и да започнеш да правиш нещо.

Димитър Антов изрази мнение, че мълчанието на ИТН е странно. Явно тези хора попаднаха изведнъж в небрано лозе. Даде им се власт, каквато не са очаквали, а и не са искали, посочи той. Според него на следващи избори ИТН ще получи по-малко подкрепа и ще обвини я някой лош, който е говорил срещу тях, я изборния закон.

Според Антов Борисов е склонен да си отиде, защото оттук насетне ще му е все по-трудно да защитава своята икономическа групировка. Общинският съветник заяви, че е отминало времето, в което е можело ГЕРБ да се върнат на „бял кон“. Политическата ситуация за тях в момента е маневри за безболезнено отстъпление, смята той.

Поведението на демократите в Столичния общински съвет представителят на ВМРО определи като деструктивно. Те винаги са против, но не мотивирано, а просто защото предложенията идват от управляващите, посочи Антов.

Pin It on Pinterest