Политика

Деян Дечев: Видя се – яростна съпротива срещу БСП, застанала в защита на потребителите от произвола на монополистите

Вчера стана ясно, че БСП остана единствената политическа партия, която последователно защитава интересите на българските потребители.

Няма как да се обясни по друг начин това, което се случва в пленарната зала – с процедурни хватки, с поредица от почивки да се саботира разглеждането по същество на един законопроект, изключително важен за всеки един български гражданин“.

Това заяви народният представител от „БСП за България“ Деян Дечев в предаването „Делници“ на Евроком в коментара си за предложението на БСП в дневния ред на Парламента да влезе закона за колективните искове, който да даде възможност за защита на българските граждани от произвола на монополите.

„Виждате, вече осми час продължават опитите да се отложи. Стигна се дотам председателстващата Росица Кирова да откаже да води заседанието, докато тече законопроекта, който БСП предложи да влезе в дневния ред – за защита на българските потребители. И се стигна до парадоксалната ситуация да бъдат викани някои от останалите заместник-председатели“, посочи още народният представител от БСП.

„Законопроектът дава възможност на правна защита на потребителите в съда, както на всеки един български гражданин, така и за колективни искове. Но, виждате  съпротивата е огромна. Явно, монополите са притеснени“, добави социалистът.

Народният представител от БСП изрази разочарование от думите на свои колеги, казали му че те ще подкрепят БСП от немай къде, не искали да го правят, тъй като се опасявали, че БСП може  да извлече някакъв политически дивидент. „Но, нека да напомня – защитата на българските граждани, на потребителите е битка на БСП години наред, ще припомня за колекторските фирми, защитата на потребителите при шоковото увеличение на цените на хранителните продукти“, посочи Дечев.

„Хората са разочаровани, да не кажа отвратени от лицемерието на управляващите – управляваха заедно, скараха се за постове и власт, сега ще направят една предизборна кампания, в която ще се обвиняват един друг, след това ще забравят тези обвинения и ще седнат на масата заедно отново“, заяви Деян Дечев в отговор на въпроса какво казват хората по време на срещите в изборния му район Сливен.

Народният представител обаче добави: „Вярвам в разума на българския избирател. БСП не предадохме избирателите си, това, което обещаваме – го изпълняваме, последователни сме в политиките си за социална подкрепа на хората. Вярвам в разума на българския избирател – за да не получим повече от същото“, заяви Деян Дечев и заключи: „Нашите структури са готови, мотивирани да сложат край на тази порочна сглобка“.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest