Депутатът от ПП ГЕРБ Владимир Тошев участва в откриването на нова детска площадка в град Дунавци

Депутатът от ПП ГЕРБ  Владимир  Тошев участва в откриването на детска площадка в  град Дунавци.

На събитието присъстваха кметът на град Дунавци Димо Скорчев, кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и председателят на Общинския съвет Генади Велков.

Детската площадка е изградена по проект „Зона за отдих и игра в гр. Дунавци“. Той е на стойност около 10 000 лв. и е финансиран от ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда), по Национална кампания  „Чиста околна среда – 2020 г.“, на тема „Обичам природата – и аз участвам“.

Народният представител Владимир Тошев изрази задоволството си от факта, че в Община Видин се случват хубави неща, полезни за хората и те са в резултат от разбирателството между институциите. Тошев подчерта, че има добро взаимодействие между местната, общинската и държавната власт.

Директорът на ОУ „Христо Ботев“ в града Елка Качкова връчи благодарствени писма на гостите за подкрепата, за вниманието и грижата към най-ценното за бъдещето – децата на България.

Проектът цели създаването на естествена среда за отдих и почивка, което ще допринесе за подобряване здравословното състояние и физическата дееспособност на децата чрез удължаване престоя им на открито, както и повишаване на екологичното самосъзнание на хората. Зоната за отдих и забавление, отговаряща на всички европейски стандарти, е изградена с помощта на гражданите, които полагат доброволен труд по време на изпълнение на проекта.

Pin It on Pinterest