Деница Златева във Видинско: Хората в Северозапада не виждат справедливост

Кандидатите за евродепутати Деница Златева и Емил Георгиев посетиха Арчар, Кула и Ново село

„Къде е справедливостта в регион като Северозападния, някога един от най-проспериращите в България, а сега – превърнат в най-бедния и най-бързо обезлюдяващия? Колко реални инвестиции достигнаха до този регион – няколко големи фирми, приближени до властта, се регистрираха проформа, за да се възползват от преференциалното финансиране, без да развиват дейност на територията на Северозапада. Къде е довеждащата инфраструктура за Дунав мост 2? Мостът функционира от години, а пътят Ботевград-Видин продължава да бъде само мираж.“ Това каза Деница Златева, кандидат за евродепутат от листата на „БСП за България“ и заместник-председател на НС на БСП след срещите с жители на Арчар, Кула и Ново село. 
Златева днес е в област Видин заедно с Емил Георгиев от листата на „БСП за България“. Двамата посетиха неделния пазар в с. Арчар, общ. Димово, и се срещнаха с жители на Кула и Ново село. 
По думите на Златева на европейско ниво предстои финализирането на бюджета за следващите 7 години. „От вашия вот зависи как ще се разпределят средствата за България – ще продължават ли да се дават милиарди за големите градове, а за селата и малките общини да остават трохи; ще продължаваме ли да субсидираме само едрите зърнопроизводители и да пренебрегваме малките земеделски стопанства“, каза заместник-председателят на НС на БСП.
Златева беше категорична: „Хората са гневни и искат промяна. Изборите на 26 май са първата стъпка в тази посока. Това е възможност да гласуваме за промяната на България и Европа.“
Емил Георгиев обърна внимание на сериозните проблеми със замърсяването във Видинска област – едни от най-високите нива на фини прахови частици във въздуха. „Като хора, занимаващи се със земеделие, не може да не ви правят впечатление и промените в климата напоследък – градушките и поройните дъждове“, каза още той.
 
купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest