Деница Златева в Берлин: Навсякъде по света българските граждани искат справедливост в държавата ни

Кандидатът за евродепутат се срещна с българската общност в немската столица

„Независимо в кой край на света се намират и къде са устроили живота си, българските граждани искат спрадливост – за хората, в начина, по който се случват нещата в България.“  Това каза Деница Златева, кандидат за евродепутат от листата на „БСП за България“ и заместник-председател на НС на БСП, на среща с  представители на българската общност в Берлин.
Една от основните теми, по които разговаряха Златева и българите в немската столица, беше нуждата от по-ефективно сътрудничество между българската държава и диаспората. В рамките на срещата беше обсъден и прекъснатият контакт между българите, живеещи в чужбина, и държавните структури и представителства. Златева обсъди с участниците възможностите за сътрудничество и подкрепа от страна на Държавната агенция за българите в чужбина, посолствата и културните институти в ангажирането на българските граждани извън страната с различни обществени и културни инициативи.
Деница Златева обсъди със сънародниците ни и впечатленията си от пътуванията из цяла България в рамките на кампанията. „Има страх и огорчение у хората, но и същевременно желание и кураж за промяна. Особено в малките населени места – там са най-осезаеми последиците от масовата миграция към по-развитите страни в Европа и по света. Има цели села, които пустеят, редица места, където хората нямат достъп до болница и аптека. Това не може да продължава така“, каза още Златева.
Кандидатът за евродепутат подчерта още, че искрено се надява все повече български граждани в чужбина за заявяват гражданската си позиция и да участват в изборите. „Независимо къде точно се намираме, всички имаме отговорност към бъдещето на страната ни и е много важно да не бъдем безучастни, когато се решава то“, допълни Деница Златева.
 
купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest