Деница Златева: Подкрепата за Корнелия Нинова на Конгреса е вот на доверие

БСП е партия на различните мнения, но Националният съвет и Конгресът утвърждават решенията

 „Над две трети от делегатите на Конгреса подкрепиха с гласуването си  председателя Корнелия Нинова. Това е вот на доверие.“ Това заяви зам.- председателят на НС на БСП Деница Златева пред БНТ. Тя припомни, че дата за провеждане на Конгреса беше насрочена, за да стартира процедура по пряк избор за председател на партията. „БСП винаги е била партия на различните мнения, но това, което притесни структурите ни, беше, че ще затънем във вътрешнопартийни разпри вместо да се фокусираме върху основната цел- да спечелим местните избори“, каза още тя. Златева наблегна, че всеки в БСП свободно може да изразява своето становище по различни въпроси, но органите на партията-  Националният съвет и Конгресът са тези, които взимат решенията.
Тя добави, че е имало натиск върху делегати и партийни организации да гласуват за един или друг кандидат. „Не може основната цел да е да се саботира партията“, отсече тя. „Мисля, че оттеглена оставка от г-жа Нинова ще даде повод за размисъл- как да консолидираме партията за победа на местните избори. Надявам се, че ще надскочим личните си страсти и симпатии“, добави зам.-председателят на НС на БСП.
Деница Златева отрече някой от партията да е саботирал предизборната кампания на левицата. Тя изрази притеснението си от ниската избирателна активност и апатията сред обществото. „Да, загубихме изборите, но имаме един мандат за евродепутат повече и сме повишили доверието от страна на хората. В 60 общини сме първа политическа сила и това ни дава добър старт за предстоящия местен вот“, заключи Златева.

Pin It on Pinterest