Политика

Делян Пеевски: Подкрепата за правителството не е аритметичен сбор на депутати в парламента

ДПС ВИНАГИ Е БИЛА СТАБИЛИЗИРАЩИЯТ ФАКТОР, НО ЗА ДА ОСТАНЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО, ТРЯБВА СЪГЛАСИЕ ОТ ТРИТЕ ФОРМАЦИИ

Христо Иванов тласка държавата към избори, подвежда колегите, които нямат политически опит и танцува като малка, бъбрива Шехерезада

Девет месеца това правителство го има благодарение на ДПС, защото го подкрепяме. Никой не е направил повече от нас, за да го има това правителство. Човекът, който иска да тласне към избори и това цели, е моят приятел Христо. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в Народното събрание.

Ние сме тук, парламентът си работи. От там нататък, ако някой се откаже да гълта държавата – това вече е друга тема. Но като гледам всички танцуват по малката бъбрива Шехерезада – Христо Иванов. Той ги подвежда, а колегите нямат голям политически опит. Те просто трябва да се отърсят от неговите номера. Така Пеевски отговори на въпросите, свързани с вероятността вместо ротация на правителството, да се отиде на предсрочни избори.

Христо Иванов живее с изключително големи комплекси от Кирил Петков. Не му се случи и да прати ген. Атанасов в пенсия в Конституционния съд, а мечтата му беше да ги обедини тези две партии, най-накрая да бъде лидер. Защото той живее с комплекс, че лидерът на тяхното обединение е Кирил Петков. А когато имаш големи комплекси и искаш да си имаш нова партийка, затова се нуждаеш от избори. Човекът, който тласка към избори България се казва Христо Иванов, отсече Пеевски.

За процедурите по избор на регулаторите Делян Пеевски подчерта, че има ясен ред, по който се издигат и обсъждат и напомни, че винаги така се е действало – в парламента и парламентарните комисии.

Този пасквил – „мумурандум“ , както го нарекоха, е написан от Христо Иванов, а другите му се подведоха на това нещо и се изложиха, обясни Пеевски.  

Видя се, че всичко, което прави Христо Иванов е за да се глътне държавата. Просто моят приятел Христо обърна държавата на един голям телевизор и реши да го глътне, но се задави, подчерта председателят на ПГ на ДПС.

За едно съм доволен, че имаме напредък от вчера. Христо Иванов си призна за главния прокурор от неговия АКФ, който подчертавам, е негова рожба. С който се рекетират хора и има само избирателни разследвания и изказвания. Всичко се поръчва от Христо Иванов. Всичко е на Христо Иванов. През тези НПО-та, той рекетира държавата, категоричен бе Делян Пеевски.  

На въпрос за брата на Христо Иванов, заради който бе уличен в конфликт на интереси и лобизъм, Пеевски отказа да коментира роднинските им връзки, но каза „той, Христо Иванов може да се отрече от брат си“.

Нека да видим какво ще стане за момента няма никакви разговори. Но едно е ясно – тази подкрепа не е просто математически сбор на депутати в парламента. Ясно е, че ако и трите партии не подкрепят това мнозинство, то не може да продължи да съществува Това сте го виждали. Имало е ред такива ситуации, ДПС винаги е била стабилизиращ фактор и ще бъде. Но да видим какво правят колегите. Това, което правят не е нормално, заключи Делян Пеевски.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest