Политика

Делян Пеевски: Отиваме на избори, да видим какво доверие ще ни дадат хората

ВСИЧКО ДРУГО Е ФАРС И МЪКА

Мисля,  че е ясно, че отиваме на избори. Всичко друго, което се случва е някакъв фарс и мъка и няма смисъл. Нека да запазят достойнството си всички и да отидем и да видим какво доверие ще ни дадат хората. Така председателят на ДПС Делян Пеевски коментира политическата криза и опитите за съставяне на правителство.

Както чух, г-н Борисов изключи втори мандат, аз изключвам трети, ако е при ДПС, подчерта председателят на ДПС.

Точно г-н Борисов да обяснява кой, с кого е близък е меко казано смешно. Близост имаме и с него, и с тях. Девет месеца работихме и сме заедно всеки ден. Такива закачки, че той е бил свидетел…И аз съм бил свидетел на всичко. А най-смешно ще бъде, ако в кампанията се отричаме един от други. Ще започне едно говорене кой на кого е близък. Само да подчертая интимно близки не сме, пошегува се Пеевски.

Единственото нещо, което сме обсъждали по време на техните разговори беше относно споразумението, в частта с конституционното мнозинство, което се изисква за тези органи, които изискват 160 гласа, обясни Делян Пеевски.

Ние направихме всичко, което можахме  за да няма избори. По никакъв начин не се намесихме и чакахме да се разберат. Както видяхте, те не се разбраха, подчерта председателят на ДПС.

Според мен ПП-ДБ изчерпаха всички възможности да не се отиде на избори. Просто те не трябваше да прекаляват с исканията си, които са несъразмерни на тяхната тежест и нямаше да се отиде на избори. Ние ясно бяхме казали, ако се разберат, че ние ще продължим да подкрепяме, защото България не е хубаво да изпада в безвремието на предсрочни избори, обясни председателят на ДПС Делян Пеевски.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest