Политика

Делян Пеевски: Нека чуем гласа на избирателите, никой да не предпрешава резултата от изборите вместо хората

Промените в Конституцията в частта за служебния кабинет са дело на Христо Иванов и компания. Тези девет месеца управление са незабравими.

Рано е да говорим за резултатите от изборите, нека хората да решат. Може пък да имаме 161 и тогава ще мислим отново. Така председателят на ДПС Делян Пеевски коментира думите на Бойко Борисов, че дори двете партии да имат общо 150 депутата след изборите, няма да съставят правителство само от двете формации.

След изборите ще решим какво ще правим. Нека да видим кой колко ще получи, хората на кого ще гласуват доверие. Рано е да се говори. Не може да предопределяме вота на избирателя, настоя Пеевски.

На въпроса дали ще се търси евроатлантическо мнозинство, председателят на ПГ на ДПС напомни, че и до сега то е било такова. Колегите се опитват някак си да забравят тези 9 месеца, те са незабравими, напомни Делян Пеевски.

Съставът на служебното правителство е отговорност на Главчев, ако има поканен някой от ДПС, няма да приеме. Не искаме да участваме в служебния кабинет, коментира Пеевски.На журналистически въпрос „Ясно ли е кой предложи текстовете в Конституцията за служебния кабинет“, Делян Пеевски отговори „То е ясно кой го е предложил – Христо Иванов и компания“. 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest