Политика

Делян Пеевски: Коалицията „Путин“ е факт, това стана ясно днес

Не чухме никакви доводи за продължаване на дерогацията, която пълни престъпния руски режим със стотици милиони от България.

Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, напускайки заседанието на Съвета по сигурност към МС, който трябваше да търси решение на проблема „Лукойл“ и прекратяване на дерогацията (изключението) на рафинерията за работа с руски петрол.

Председателят на ПГ на ДПС обясни, че по време на заседанието на Съвета не са били изнесени сериозни доводи за продължаване на дерогацията, не са били представени никакви убедителни аргументи, че не са на лице злоупотреби и че се прави опит да се отложи решението за март, когато се очаква да бъде направена ротацията в МС.

От ПП заявиха, че ще отстояват сроковете за март следващата година, което означава, че новата коалиция ще се роди от Възраждане, БСП и ПП. Това е ясното от днес, коалицията Путин е факт, обяви Делян Пеевски. Ще видим гласовете и в Народното събрание, и дали реално от Москва се командва българския парламент и българското правителство. Просто съм много огорчен от това, каза Пеевски.

IMG 3839

Разбрахме, че митниците не са си свършили работата, санкциите са били нарушавани, за което ще подадеме още утре сигнали до Прокуратура и ДАНС. Митниците не са контролирали къде са отивали 60% от доставките, напуснали пределите на страната към дестинации, различни от Украйна, и се надяваме, че компетентните органи ще го установят, категоричен бе Пеевски. 

Случващото се е чудовищна далавера! По-чудовищна от това, което показа разследването на „Политико“, а най-ощетени от тази дерогация са българските граждани. Те не получиха нищо, а престъпният руски режим се обогати под благосклонния поглед на българското правителство, констатира Делян Пеевски.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest