Държавност, духовност и достойнство – приоритети на Националната женска организация на ВМРО

Председателят на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова се срещна с дамите – представителки на женските организации на партията в Югоизточна България.

Събитието се състоя в клуба на ВМРО – Бургас на 09.10.2021 г., събота. По време на срещата бяха дискутирани въпроси, свързани с предстоящите избори. Специален гост на форума бе Георги Дракалиев, общински съветник и областен председател на ВМРО – Бургас.

Обсъдиха политиките на ВМРО както на местно, така и национално ниво. Приоритет на Националната женска организация през следващата година ще бъдат държавността, духовността, достойнството. Държавата трябва да олицетворява националната идентичност на хората, да отразява склонността им към принадлежност и съпричастност. Само социалната държава може да постави в законови рамки свободата и сигурността на обществото. Най-важно днес е да кажем на висок глас кои са проблемите за българската политика и общество, заяви д-р Петрова.

Първо – целенасочена, дългосрочна подмяна на ценности, неработещи институции, създадени зависимости, олигархични кръгове, корупция, неспазване на законите и др. Второ – разделят ни целенасочено вече над 30 години на „леви” и „десни”, „млади” и „стари”, „мутри” и „почтени” и т.н. Причината за днешното състояние на България е липсата на държавност, допълни Султанка Петрова по време на срещата.

Дамите от ВМРО дискутираха наболелите проблеми на българското общество, това че България днес е „разграден двор” и по отношение на системата на българското образование, и на здравеопазването, което е в окаяно състояние, и по отношение на икономическото и социално положение на хората. Представители на бизнеса дискутираха факта, че държавата днес с нищо не помага на малкия бизнес и неговото съществуване е под въпрос.

Зависимостите на българските политици не дават възможност да се вземат решения в полза на страната ни. Имаме нужда от нова държавност, духовност и достойнство, за да имаме справедливост, обединено и жизнеспособно общество.

Pin It on Pinterest