Да оневиним фашизма, да заклеймим социализма!

Да струпаме до пречупените петолъчки купища пречупени дипломи, получени безплатно от онзи престъпен режим

Едни седем души, българи, ще ознаменуват 75-ата годишнина от Девети септември с пречупени петолъчки из центъра на София. Щото петолъчката е като пречупения кръст. Символ е на комунистическия режим, който върна България 50 години назад! А навръх Деня, докато онези червени боклуци се мотаят с цветята си по разни братски могили, нашите нови месии, като символи на седемте дни на Сътворението, ще спретнат едно шествие на 99 младенци до Мемориала на жертвите на комунизма пред НДК. Където са изписани имената на убийците на ястребинчетата, на Вапцаров… Страхотна идея! В инициативната група са познатите ни аналфабети в историята Келбечева, дето я пишат професор, пък тя не е дори доцент, и Христов вездесъщи, уж журналист, но с едностранна ориентация. Ала там е и шефът на Държавния архив Груев, който иначе трябва да е надпартийник. Та, не е шега работа, държава се е запретнала да ни ощастливи с тая изява, ей! И експертният съвет на общината с две ръце бил подкрепил инициативата за счупеното минало. Така пишат медиите.  

А щом е така, има с какво да помогнем и ние, всеки може да помогне да се извисим. Затова – призовавам ви, хора, да подкрепим акцията! Да струпаме до пречупените петолъчки купища пречупени дипломи, получени безплатно от онзи престъпен режим. Да натрупаме пречупените снимки на родителите си, които изградиха България така, че днешните демократи грабят изграденото вече 30 години – и още има! Да стоварим на камара стотици заводи и модерни ферми, пречупени в последните 30 години и разграбени до стърчащи руини. Да стоварим на паважа пречупените апартаменти и къщите ни, построени пак от нашите родителите в ония черни години. Та, като гледаме жилищните комплекси и шосетата на България, останали от онова проклето време, да не ги приемаме като нещо обикновено, а да проблематизираме градската среда, както искат седмината. Да струпаме на огромен куп пречупеното минало, а отгоре да курдисаме вместо сърп и чук една демократична бухалка, увита в парцалите на днешния повсеместен празен народен джоб. 

Да оневиним Фашизма, да заклеймим социализма! Това е повелята на днешната Партия ръководителка, майка кърмилница. Да следваме нейните светли пориви, да сме достойни за нейното доверие. „Води ме, партийо, води ме, под свойте бойки знамена“. Бъдеще за ревностните адепти има в тая работа! Пък и някоя пара от соросоидните може да изпадне… Слава!

… Морe, да вземем по една сопа чепата и да им връчим по една кирка на тия извращенци барабар с покровителите им от властта, дето й вършат черната работа – да вървят да построят поне нещо, да прекопат запустелите ниви на България, пък да преметат и мръсните столични улици! Да свършат поне нещо полезно в този си живот новите активни борци, преди да се окичат с ордените на обещаното им добруване.

Велиана Христова,
вестник „Дума“

Pin It on Pinterest