Д-р Виктор Серафимов: „Партиите на промяната“ няма да могат да съставят правителство, без подкрепа на някоя от партиите на статуквото

Станахме свидетели на една много вяла кампания, хората са отегчени и уморени от старото политическо говорене.

Това каза в изборното студио на „Евроком“ д-р Виктор Серафимов, административен секретар и говорител на ПП „Републиканци за България“.

По думите му това се дължи на факта, че кампаниите, така както се развиваха в последните години, вече не вършат работа.

„Липсваше какъвто и да е политически диалог. Нямаше коментиране на проблемите на страната. Акцентът, като цяло, беше идеята – старият режим да бъде премахнат“, каза още д-р Серафимов. Точно това се вижда и като резултати, е неговото мнение.

„Няма как да не си дадем сметка обаче, че така наречените партии на промяната няма да могат да формират мнозинство, за да съставят правителство. Задължително ще трябва да бъде осигурена подкрепа от някоя от партиите на статуквото“, коментира още административния секретар на Републиканци за България.

Той сподели и личното си мнение, че „Има такъв народ“ ще успее да компенсира разликата с ГЕРБ, с гласовете от чужбина.

„Със сигурност Демократична България и „Има такъв народ“ ще вземат доминантни гласове от чужбина, за разлика от ГЕРБ, така че смятам, че формацията на Слави Трифонов ще стане първа политическа сила“, предположи Виктор Серафимов.

Pin It on Pinterest