Д-р Събина Петканска: Защо няма да гласувам за проф. Анастас Герджиков и Лозан Панов!

Предизборната кампания за парламентарните и президентските избори още не е започнала , но се очертаха основните кандидати в надпреварата за Президент в лицето на Румен Радев , Анастас Герджиков и Лозан Панов.
Проф. Герджиков и съдия Панов само за седмица, може да се каже ,че с летящ старт започнаха предизборната си кампания ,очертаха своите приоритети и добихме впечатления за техните програми .
Запознаването ми, от интервютата с проф. Герджиков и съдия Панов, ми дават възможност и позволяват да ги сравня с действащият президент Радев.
ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРДЖИКОВ И ПАНОВ?
Аргументите ми са следните ….
🇧🇬 Проф. Герджиков започна предизборната си кампания с една неистина .
Неистината е, че е решил да се кандидатира за Президент и тогава някой го е свързал с ГЕРБ . ГЕРБ решили да го подкрепят, а той е приел подкрепата . Твърдение, което за всички е ясно ,че не е вярно , че решението му да се кандидатира за Президент е станало след като някой от Герб се е свързал с него и му е предложил да бъде кандидата на Герб ,но издигнат не от Герб, а от инициативен комитет .
Това за някои може да изглежда формална разлика , но е и съществена . И тази неистина може да бъде обект на отделен анализ и прогнози .
🇧🇬Втората причина, поради която не бих гласувала за проф. Герджиков е ,че той не изразява позиция на никой от най- важните въпроси ,засягащи развитието на обществено- икономическите отношения в България.
Силно впечатление ми направи отговора на Професора на въпроса на водещия – дали подкрепя еднополовите бракове.
Кандидата за Президент каза , че няма да отговори, защото каквото и да отговори , ще изгуби подкрепата на половината избиратели.
Подобни бяха отговорите му и за корупцията , съдебната система , полицейското насилие и на всички важни въпроси, по които обществото ни трябва да намери нееднозначен отговор !
Всеки от нас може да предвиди и прогнозира каква ще бъде ролята на Президент, който по най- важните обществени теми и въпроси няма позиция , виждане , мнение и се крие зад мненията на специалисти .
🇧🇬 Няма да гласувам за проф. Герджиков, защото се представя като антипод на действащият Президент и се обявява за обединител на нацията , заявявайки ,че Радев е разединител . Една непочтена позиция, която се сблъсква с мнението на болшинството българи ,които считат че Радев е символ на обединението на нацията за функционираща съдебна система , функциониращи независими държавни структури , срещу корупцията и за модернизацията на България .
Защо няма да гласувам и за Лозан Панов .
🇧🇬Най- вече за това ,че неколкократно изразява позиция, която се базира отново на неистина , че президента Радев е назначил Гешев , не е могъл и не е трябвало да подписва втория указ за назначаването му . А Панов навярно най- добре знае за пълномощията на Президента ,че след като веднъж не подпише указа за назначаването на гл. прокурор , ако ВСС отново направи същия избор и го предложи втори път на Президента , Президента няма право да не издаде указ за назначаването му .
Изказвания на Панов, които не отговарят на истината и въвеждат в заблуждение избирателите .
🇧🇬Отделно от това съдия Панов нарече Президента измислен герой. Нарече измислен герой човек, който въпреки възможностите за конформистко съществуване във властта , слезе при народа си и стана изразител на обществените очаквания .
С КОЕТО СЕ ПРЕВЪРНА В ЕСТЕСТВЕН ГЕРОЙ!
🇧🇬Създава и силно впечатление липсата на визия на съдия Панов за развитието на България в останалите обществено -икономически сфери , освен в съдебната система .
🇧🇬 Всичко това прави сега действащият Президент мой фаворит, който подкрепям и за който ще гласувам !
В отделна публикация ще се опитам да обясня ,защо Румен Радев трябва да е и следващият Президент ,който ще бъде най- полезен за развитието и модернизацията на България

Pin It on Pinterest