Д-р Пламена Заячка участва в международен форум в Москва, посветен на Нюрнбергските процеси

Лидерът на АБВ-Младежи д-р Пламена Заячка е единственият политически участник от България, който взе участие в международната научно-практическа конференция „Уроците от Нюрнбергските процеси“, посветена на 75 годишнината от тях.

Събитието се провежда в Музея на победата в Москва, където участват представители на различни научни, исторически, обществени и международни среди от Германия, САЩ, България, Сърбия, Беларус, Словения, Словакия, Армения, Узбекистан и др.

На откриването на форума президентът на Руската Федерация поздрави участниците с видеообръщение, а домакин на събитието е министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров. Сред официалните говорители на форума са Сергей Наришкин – председател на Руското историческо общество, който подчерта значението на международния военен трибунал, Александър Бастръкин – председател на следствения комитет на Руската Федерация, съветникът на президента Владимир Мединский.

В пленарните заседания на първия ден взеха участие главните прокурори на Русия – Игор Викторович, на Италия – Марко де Паолис и на Чешката Република Земан Павел. В следващите дни ще се проведат тематични заседания, в които д-р Заячка ще вземе участие.

Pin It on Pinterest