Д-р Пламена Заячка: Най-сигурният начин за промяна на политическия модел е фокус върху младите хора на България

Най-сигурният начин за промяна на политическия модел и за справяне с демографската катастрофа е фокусиране върху младите хора на България и активното им участие в обществения и политически живот на страната.

Това коментира в „Патарински LIVE“ по NOVA News лидерът на АБВ-Младежи и кандидат за народен представител от коалиция „БСП за България“ и АБВ д-р Пламена Заячка.

„ПП АБВ от самото си създаване стимулира младите си членове и симпатизанти и свидетелство за това е, че мнозина от тях заемат и в момента заемат висши постове в държавата и различни научни и други институции. Това говори за огромен потенциал. Именно на такива хора трябва да се заложи, защото е време за държавната политика да отговарят експерти, квалифицирани в своята област“.

Д-р Заячка посочи необходимостта от бързо връщане към нормалността във всички сфери и посочи, че начин за това е високата избирателна активност и формиране на легитимно правителство и народно представителство. В коментар за състава на следващия парламент тя подчерта важността от силна левица и добави, че без коалиция „БСП за България“ политическата стабилност би била трудно постижима.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest