Д-р Пламена Заячка и Христо Колев: Паниката и страхът са търсен ефект от страна на правителството

Неадекватните мерки на държавата убиват.

Това заяви в предаването „Студио Actualno“ председателят на младежката структура на АБВ д-р Пламена Заячка. По думите ѝ хаосът в системата е довел до много тежки последици в състоянието на българското здравеопазване. От своя страна лидерът на АБВ-София Христо Колев е убеден, че правителството е влязло с хаос ва пандемията – така се опитва и да излезе от нея.

„Управляващите не знаят какво правят. Имаха достатъчно време да организират нови екипи, които да се борят със заразата. Нищо от това не направиха. Сега тръгват да отварят отделения, да набират доброволци. Не се прави така“, коментира Колев. Според него по-големият проблем е, че хората с други заболявания не могат да достигнат до медицинска грижа.

Д-р Пламена Заячка попита как е възможно институции, които са загубили доверие, да налагат нещо ефективно. „Достигнахме до там, че всеки, който се закашля или има някакво неразположение, тича да бъде приет в болница. После за истински нуждаещите се няма места и те си умират, чакайки линейка“, счита д-р Заячка.

Христо Колев отбеляза, че паниката и страхът са търсен ефект от страна на правителството. „Целта е да се задържат на власт максимално до март – това е истината. Коронавирусът се използва политически за запазване на властта“, посочи още Колев.

Целия разговор гледайте във видеото:

Pin It on Pinterest