Д-р Ченко Сотиров ще води листата на Републиканци за България в Русе

Д-р Ченко Сотиров ще води листата на ПП „Републиканци за България” в Русе на предстоящите парламентарни  избори на 4 април.

Това каза в Русе председателят на партията Цветан Цветанов по време на посещението, на което са със зам.-председателя Павел Вълнев и Веско Василев член на Изпълнителния съвет на партията.

Домакин на срещата беше областният координатор на партията. Сред номинираните, които ще бъдат част от листата са областният координатор Бранимир Стефанов, общинският председател д-р Илия Шалев, който е регионален координатор на сектор „Здравеопазване“ както и Филип Виденов-координатор на секторни политики „Спорт” за областта.

На Изпълнителен съвет в събота ще бъдат обсъдени и одобрени всички предложения за номинации и ще се утвърдят листите на ПП „Републиканци за България“.

„Ще се постараем да се съобразим с желанието на хората по места, но за мен е важно, че всички, които участват в нашия организационен живот, работят за това Републиканци за България да се представи добре на предстоящите избори”, заяви Цветан Цветанов.

Той изрази надежда, че в оставащите дни до старта на кампанията партията ще успее да представи секторните си политики.

Чрез тях Републиканци за България  ще покаже, че дава политически решения за това, което трябва да се направи в един управленски мандат.

„Трябва да се отговори и на очакванията на българите живеещи в чужбина“, категоричен е зам.-председателят Павел Вълнев.

„Има над 2 000 000 български граждани, които живетя по света. За голямо съжаление българските управляващи не подходиха сериозно и елиминираха българите в чужбина от техните конституционни права, защото ако те имаха право да гласуват по пощата, щяха да имат право на избор.

Това, което трябва да направим за нашите сънародници в чужбина в бъдеще е да им гарантираме, че ще имат своите изборни права. Но също ще трябва да отворим възможността и за българските граждани с двойно гражданство да участват реално в политическия живот на страната и да могат да бъдат депутати и дори министри”, каза Цветанов.

Натискът, който се оказва върху хората симпатизиращи на Републиканци за България продължава, но страхът трябва да бъде преодолян.

„Убеден съм, че тези, които всяват страх, рано или късно ще бъдат извън политиката и българските граждани ще могат да гласуват по убеждение”, изрази мнение председателят на партията.

„Крайно време е да настъпят промени в България, които не се случват вече 30 години. Бизнесът трябва да бъде поставен на конкурентна основа, а не да зависи от държавни поръчки. Без развита пазарна икономика ще ни е изключително трудно да се справим с последствията от пандемията с коронавируса. Фалитите след коронакризата, особено в сферата на туризма, ще бъдат основен проблем пред управляващите”, каза Павел Вълнев.

Pin It on Pinterest