Политика

Цветан Цветанов: Съдебната система е овладяна и в немалка част обслужва организираната престъпност

Съдебната система е овладяна, а добрите резултати в МВР биха били възможни само с добра координация, с истински отговорен главен прокурор.

Това каза в предаването “Събития и личности” Цветан Цветанов, бивш вътрешен министър и лидер на Републиканци за България. Той коментира темата за паралелното правосъдие и мрежите от зависимости в съдебната система.

“Много е трагично всичко, което се случва – като държава членка на Европейския съюз да коментираме подобни криминални сюжети, но за голямо съжаление съдебната система у нас е овладяна от определени метастази и можем спокойно да кажем, че тя обслужва в немалката си част и организираната престъпност, защото тя трупа богатства, а същевременно много от хората пък са несправедливо мачкани и им се взимат бизнеси.”

Цветан Цветанов припомни, че подобни сюжети сме наблюдавали и назад във времето.

“Във времето, в което Красьо Черния обикаляше и кадруваше в съдебната система. Когато станах вицепремиер и министър на вътрешните работи успяхме съвместно с професионалното и политическото ръководство да покажем, че имаме воля и със съответните законодателни и административни мерки, да можем да подобри тази работа.”

Бившият вътрешен министър даде множество примери за овладяната съдебна система и държава, проследявайки генезиса на процеса – от 2013 година насам. Той коментира и очакванията си от работата на временната парламентарна комисия за Мартин Божанов – Нотариуса.

Цялото интервю с Цветан Цветанов може да слушате тук.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest