Цветан Антов: Озадачен съм от внезапно появилото се, предизборно желание на кандидатите за кметове на ГЕРБ, БСП и ВМРО, да строят спортна зала „Арена Плевен“

Озадачен съм от кандидатите за кметове на ГЕРБ, БСП и ВМРО и обхваналата ги вълна да строят спортна зала „Арена Плевен. Къде бяха те през последните години?

Много е грозно преди избори да се яхва спорт, култура, образование и здравеопазване. Недоумявам, защото виждате какво е състоянието на спорта в момента. Имаме един единствен отбор в елита и сега започва неговия 40-ти сезон – баскетболният „Спартак Плевен“. Това заяви по време на пресконференция кандидатът на АБВ за кмет на плевен и водач на листата за общински съветници Цветан Антов.  „Виждате базите в какво състояние са, а на всички избори слушаме едно и също. Онзи ден в Плевен беше министър Кралев, който се срещна с определени клубове – част от работещите на територията на Плевен, и посети една малка част от спортните бази в Плевен. Мисля, че е министър на спорта на България, не на три-четири клуба. За това смятам, че не е редно да се правят инициативи, чиято единствена цел е да се търсят политически дивиденти на гърба на спорта“, заяви още Антов и допълни. „Аз съм горд, че съм един от „виновниците“, заедно с г-н Румен Петков, да съществува баскетболния отбор. Догодина, живот и здраве, той ще чества 40 години в елита на България. Няма друг такъв клуб в страната“.

В заключение Цветан Антов заяви. „Достатъчно съм доказал, че милея и обичам Плевен. 80-те години предпочетох Плевен пред София. Когато моите колеги предпочитаха да играят за столични клубове, аз останах да нося на гърдите си „Плевен“ и да разнасям славата и успехите на града. След това професионалната ми кариера продължи във Франция, но аз предпочетох отново България и Плевен, върнах се тук срещу многократно по-ниско заплащане. И дори, когато приключих състезателната си кариера и бях старши треньор на баскетболния отбор, имах предложение да поема Лукойл, също отказах. Мисля, че това са достатъчни аргументи, с които доказвам, че обичам и милея за Плевен“.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest