Честит празник на всички сънародници в чужбина, които празнуват Рождество Христово по стар стил

На 7 януари православните българи от Бесарабия (в Молдова и Украйна), от Западните ни покрайнини (в днешна Източна Сърбия), събратята ни от Македония и монасите от Света гора празнуват Рождество Христово по стар стил.

На всички вас пожелаваме светъл празник и благословена Нова година! Нека винаги бъдем заедно според повелите на нашата вяра, на общия ни корен и език. 


От Републиканци за България, знаем че държавата ни не винаги е полагала достатъчно грижи към традиционните български общности зад граница. Ето защо едно от големите предизвикателства, една от големите ни цели е да работим още по-усърдно за вашето приобщаване към майката Родина, към отечеството на вашите предци.

Ще работим така, че българите от традиционните общности зад граница, както и от новата ни емиграция, да чувствате България като свой дом, дом който дава сигурност и защита, дом чиято врата винаги е отворена, дом в който ние ви посрещаме с обич. За  да може навсякъде по света името „българин“ да бъде винаги синоним на единство и на достойнство, повод за самочувствие и за гордост! 
                                                                                                                                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             ПП „Републиканци за България“

Pin It on Pinterest