Политика

„Център“: Трябват ни политици с гръбнак!

Макар #България географски да е в #Европа все по-често политически тя остава по-скоро в Азия.

Това е изводът, който според нас е справедлив с оглед на 3-процентното ни преминаване в #Шенген – по въздух и вода. Беше посочено с пръст, че # ГЕРБ и # ППДБ не могат ефективно да опазят външната ни граница, с което генерират риск за цяла една система!

🇪🇺 Шенгенският успех е по-скоро медийно конструиран отколкото действителен. Политиците, които го постигнаха поръчаха на медиите си да вземат малкия им успех и да го превърнат в голям и шумен спектакъл.

💰 Индустриалци от АИКБ, КРИБ и др. дадоха да се разбере, че нямат достъп до реалните удобства на шенгенското пространство. Дори призоваха за бойкот на стоки, за да може държавите, спиращи България по пътя ѝ към Шенген да реализират по-малки печалби от инвестициите си в държавата ни.

🚛 Щом бизнесът е недоволен, а шофьорите на тирове продължават с безобразното чакане, какво е постигнато?

✈️ Експертите изрично заявиха, че само 3% от стокообмена на България се движи по въздух и море.

📉 Може ли това да доведе до желания икономически растеж? Може ли това да направи заплатите на работниците по-високи, а условията им на труд по-добри? Отговорът е по-скоро отрицателният.

🛃 Обстоятелството, че ще пропуснем паспортния контрол на летището, пътувайки към шенгенска държава е улеснение за постигане на целите ни, а не самите цели! Пропагандата е настроена да твърди обратното и го прави с пълна сила!

🤷‍♂️ Липсата на конкретна дата за приемането на България по суша в Шенген делегитимира тезата, че и други държави са били приемани на два етапа.

🇪🇺 Шенген не трябва да е сделка в тъмна стая на няколко държави.

🇦🇹 Трябва да се работи със службите и гражданските общества на държавите, които ни спират да сме в Шенген. Трябва ние българите да присъстваме с добро име и репутация в техните медии.

🇧🇬 Трябват ни политици с гръбнак, които да поискат и защитят всичко това! #НикогаПовече задоволяване с малко! #Център

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest