Политика

„Център“: България е в Шенген…но само 3%

Още недоразумения от работата на #сглобката: Днес България и Румъния влизат в Шенген по въздух и вода (3%) 😂, а реалното заглавие е че те остават извън #Шенген по суша (97%).

🇧🇬 Това буквално се получава когато не те искат и не ти вярват и за това са виновни не само това, но и редица предишни правителства.

🛃 По-фрапиращо е на какво се съгласиха двете държави, за да станем 3-процентови Шенгенци: На 30.12.2023 България и Румъния подписаха споразумение с #Австрия пред Европейската Комисия, с което поемат ангажимент да СПАЗВАТ СТРИКТНО Дъблинското споразумение от 2013, според което държавите членки се съгласиха да връщат #мигранти в първата страна на регистрация.

🤯 Проблемът, обаче е, че нито една от 100-процентовите държави-членки на Шенген не спазва стриктно това споразумение, а за да станат 3-процентови Шенгенци България и Румъния се задължиха стриктно да го спазват.

⁉️ Т.е. за да станем малка част от Шенген, ние се съгласяваме да правим нещо, което пълноправните членки на Шенген не правят!

🇷🇴#Румъния, която има чест и достойнство не приема добре 3-процентовия #Шенген и дори се чувства дискриминирана и използва своето вето и други механизми за натиск в #Европа, за да покаже своето недоволство, че реално не влиза в Шенген.

💰 А #България е щастлива, стига 60% от хората да не гласуват и управляващите да си правят каквото си искат с над 80 милиарда бюджет на година.

🥳 На нас – честит 3-процентов Шенген и такива некомпетентни управленци – #НикогаПовече!

🇧🇬 България не е експеримент! #Център#БъдетеЗдрави

📖 Източници: https://shorturl.at/ajuSW (т. 3 от Анекса на стр. 3 на Договора за прием в Шенген по въздух и вода). 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest