БСТВ стартира младежко предаване

Стажантска програма готви свободни журналсти

Осем млади българи получиха шанс от БСТВ да стартират своя кариера в журналистиката. Идната седмица започва техният стаж в свободната медия.

Телевизията вече реализира проекта си за развитие на младежите на възраст от 19 до 28 години, готови за предизвикателствата на репортерството и публицистиката.

Чрез Стажантската програма Българска свободна телевизия насърчава младежи с чувствителност към социалната проблематика и сетивност към политическите процеси, които да получат умения да пресъздават обективно и достоверно информацията.

В следващите месеци те ще се учат в реална среда и паралелно ще реализират свое телевизионно предаване заедно с Младежката организация на БСП. 

Първите стажанти на БСТВ са одобрени след кастинг – представилите се най-добре на събеседването са и кандидати за водещи, репортери и редактори в бъдещата продукция.

Всички те са с различни интереси, но амбицирани да приемат актуалните предизвикателства на днешната журналистика, както и да привнесат от своята индивидуалност в непримиримото отстояване на свободата на словото.

Логично темите на новото предаване ще бъдат фокусирани върху младите хора.

Разнообразието на рубриките дава възможност в тях да попаднат актуални политически и обществени теми, представяне на млади таланти, разкриване на нередности, злоупотреби и пропуски в политиките, свързани с развитието и препятствията пред младежите.

Предаването е поверено на младия екип с подчертано усещане към предизвикателствата пред новото поколение. То е платформа за различни мнения, идеи, проекти, мечти и цели на младите. 

Корнелия Нинова се срещна с младежките представители и им пожела успех в обективни и смели предавания.

Pin It on Pinterest