БСП: Увеличете възнагражденията на служителите на МВР с 30%

Категорично стоим зад исканията на полицаите и няма да подкрепим бюджета на МВР в този му вид

Категорично парламентарната група на „БСП за България“ няма да подкрепи бюджета на МВР в този му вид, е позицията на социалистите, изразена по време на дебата в Народното събрание по бюджета на Министерството на вътрешните работи.

„Служителите на Министерството на вътрешните работи протестират – заради натовареност, заради несправедливост по отношение на техните възнаграждения. Те казват, че 15% увеличение не е достатъчно и искат да им се увеличат заплатите както се увеличиха на служителите от администрацията през август с 30%“, припомни от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов.

 Той напомни и че БСП има направено предложение – действително да се увеличат заплатите на служителите на МВР с 30%. „Тези хора, уважаеми управляващи, се грижат за вас и вашето спокойствие дори и в този момент и ви пазят от протестиращите“, мотивира се народният представител

Въпроса дали управляващите имат представа за потребностите на полицаите зададе управляващите народният представител от левицата Смиляна Нитова: „Разговаряли ли сте с редовите полицаи, да видите с какви униформи ходят и как сами си купуват обувки и екипировка?“, който въпрос се оказа реторичен.

Pin It on Pinterest