БСП привика Деница Сачева в парламента да отговаря за пенсиите

Никой не може да оспори, че пенсиите са най-големият провал на управляващите

„Вие сте поредният социален министър, г-жо Сачева, който не успя да се пребори да има преизчисление на старите пенсии.“ Tака се обърна към социалния министър народният представител  от  ПГ на „БСП за България“ Виолета Желева.

Деница Сачева бе единият от министрите, които се явиха в пленарната зала на Народното събрание в петъчния парламентарен контрол, по настояване на левицата, откъдето поискаха отговори на сериозни въпроси, свързани със социалната сфера.

„За пореден път пенсионерите бяха излъгани и обещанията не са реалност“, коментира Виолета Желева по повод дейността на социалното министерство по отношение на пенсиите. „Пенсионерите заслужават достойни старини и достойни доходи. Искам ясно да заявя, че не сме против увеличение на минималната пенсия, но това трябва да стане чрез социалното подпомагане. То няма как обаче да бъде справедливо към всички пенсионери – ще бъде справедливо, ако минималната пенсия се увеличи, но също така има и преизчисление на старите пенсии.“  Това заяви още от трибуната на Народното събрание депутатът от Парламентарната група на „БСП за България“ Виолета Желева по време на разискванията за подобряване адекватността на пенсиите в България, инициирано от левицата. „Нека да спрем с популизма и театъра, да не превръщаме българския пенсионер в заложник“, призова също така Желева.

Pin It on Pinterest