БСП настоява за преизчисляване на всички пенсии, увеличение на детските  надбавки и парите за безработица  

„Парламентарната група на „БСП за България“ не подкрепя Бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2021 година като цяло, защото той утвърждава несправедливостта в живота на обикновения българин“, заяви от трибуната на Народното събрание депутатът от левицата Георги Гьоков в началото на дебата за бюджета на ДОО. 

„Хората са най-стратегическият ресурс на държавата и за пореден път не са в центъра на политиките му и в него липсва визия и воля за решаване на основни проблеми на обществото ни“, разкритикува остро Гьоков.

БСП аргументирано и обосновано настоява за финансиране на конкретни политики – преизчисляване на пенсиите, което ще  струва 800 млн. лева, увеличаване на обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години, чиято стойност ще е 73 млн. лева и за увеличаване на обезщетението за безработица, като част от бюджета ще се равнява на 28 млн. лева.

„Това е напълно възможно, справедливо и ще даде възможност за глътка въздух на българите – всички пенсионери, майки с деца, безработни“, категоричен е социалистът.  

Pin It on Pinterest