БСП-Бургас се включи в инициативата „Солидарен Великден“

Козунаци ще бъдат раздадени на социално слаби и възрастни хора

За поредна година БСП продължава националната кампания „Солидарен Великден“. По традиция в инициативата ще се включат всички структури на партията в страната, както и народните представители на левицата. 

„Отново призовавам към съпричастност в тези светли празници – към безработните, бедните, социално слабите, младите семейства и възрастните хора“, коментира председателят на БСП Корнелия Нинова. В кампанията и през тази година инициативите ще са с два акцента – да се помогне на български производители, като се купят продукти родно производство и се дарят продукти за празниците на самотни хора, бедни семейства и домове за възрастни хора. 

Преди година, благодарение на „Солидарен Великден“, хиляди социално слаби българи имаха своя достоен празник. Тогава кампанията стартира за пръв път, а след успешното й провеждане тя става ежегодна. Стотици бяха социалистите, които по време на Великденските празници дариха хранителни продукти, предпазни средства, дезинфектанти и PCR-тестове в цялата страна с пожелание за здраве и вяра.

Този път в Бургас, кварталите и комплексите в града и в околните села, на социално слаби и възрастни хора ще бъдат раздадени козунаци. Като помощници в благотворителната акция се включиха активисти на БСП и симпатизанти на партията.

Pin It on Pinterest