Бойко Борисов: Тези избори показаха, че твърдото ядро на ГЕРБ е по-твърдо, отколкото си мислихме

Парламентарната група ще се казва ГЕРБ-СДС, така, както сме се разбрали с колегите.

Председател на парламентарната група – Десислава Атанасова, зам.-председатели – Румен Христов, Тома Биков, Александър Ненков. Секретар на групата – Евгения Алексиева. Ако не са направили вече уйдурмата и ако поканят зам.-председател на Народното събрание от партията, която показа изумителни резултати, това е ГЕРБ-СДС – при този натиск, при това мачкане и при тези манипулации, ще бъде Росица Кирова. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на първото заседание на парламентарната група на ГЕРБ-СДС за 46-то Народно събрание.

Борисов подчерта, че за ГЕРБ беше ясно, че ще извършат манипулации на вота. „В 3 от 39 секции в чужбина има разминаване на данните в протоколите и машинните разписки. Ето затова те не искаха да броят квитанциите. Сега ще ги броят. Защото вече имаме много сигнали от страната, където са гласували за преференции – баща, майка, син, а преференциите са две. Три дни броиха половин процент и то най-вече от секции в чужбина и ето сега се оказва, че при преброяването в избраните по случаен принцип 39 секции, 9 секции не са предали изборни книжа. И ЦИК – тяхната Централна избирателна комисия, е намерила и установила разминаване между протоколите с резултатите и тези от контролното броене в една от секциите в Лондон, в Арлем, в Чорлу и така нататък. Аз мисля, че за всички стана ясно какви са манипулациите с машините, корпоративния вот, купения вот и тоталния натиск върху ГЕРБ. Тези избори показаха, че твърдото ядро на ГЕРБ е по-твърдо, отколкото си мислихме“, категоричен бе председателят на ГЕРБ. Той подчерта, че при тези условия, партията показа изумителен резултат.

Бойко Борисов посочи, че кадрите на БСП и ДПС вече са назначени от служебния кабинет, а сега вече се назначават и хората на “Да, България”. „Казват, че не искали да влизат във властта заради постове, а всъщност целят само и единствено постове“, обясни Борисов.

„Искам, като отидете в парламента, върху една цел много да се съсредоточите и да търсите максимална подкрепа. Защото тази цел касае живота, здравето, икономиката и образованието на българите само след няколко месеца. С ужас наблюдавам как във Франция се готвят за четвърта вълна. Как гърците затварят вече и вдигат с по няколко хиляди на ден броя на заболелите от Коронавирус“, призова лидерът на ГЕРБ. Борисов изрази недоумението си, че Радев продължава да не маха министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров. „Когато цялата страна го видя, че Кацаров е просто лъжец. Обаче Радев стои зад него. Защото най-вероятно през някоя пицария са минали, раздали торбички преди това и сега трудно се маха. Защото един нормален ръководител, Вие знаете как постъпвах аз, това е моделът „Борисов“, както го наричат, отдавна Кацаров щеше да е махнат. Щях да съм отишъл, да се извиня на медицинските работници в Пирогов и директорът да бъде върнат. Човешко е да сгрешиш, но веднага трябва да поправиш тази видна грешка. Същото щях да направя с професор Кантарджиев, който е член на софийската организация на БСП. Но това бяха темелите – професор Ангелов, професор Мутафчийски, професор Гигов – на ваксинационния щаб, професор Балтов. Това са хората, които изнесоха битката с Коронавируса“, припомни Бойко Борисов.

По думите му правителството на ГЕРБ осигури близо 3 милиона ваксини. „20 000 ваксини щели вече да бракуват или да ги пращат по Африка. Ами защо ходих по Виена, по Европа? Молих се за ваксини за българите. За да ги хвърлят или да ги подаряват? Затова много искам да възстановим ваксинационния процес и да достигнем пак 35-40 000 ваксинирани на ден. Защото в България ваксинираните са 15% в момента, а в Европа минаха над 50-60%. Искам всички да се ваксинират, включително и аз като личен пример. Не съм се ваксинирал до сега, защото проф. д-р Ангелов ми казва, че при толкова много антитела ще бушувам, но въпреки бушуването, за личен пример трябва всички да се ваксинираме. Да направим зелените коридори, които за да ми отмъстят, първо тях затвориха. Трябва да гоним 50-те процента, сега сме на 15%. Обърнете се към другите парламентарни групи, ако може това да стане начин на действие. Да стоят милиони ваксини и да не се ползват, само защото имаме един некадърен министър, назначен лично от Радев, не знам кой му го е завел, мисля, че е престъпление“, заяви председателят на ГЕРБ. Той призова новите народни представители от ГЕРБ-СДС да работят за мобилните лекарски екипи и всичко, което го има в програмата на партията, включително и поръчката за медицинските хеликоптери, която е вече задействана.

„Иначе в останалите сфери – двойно увеличение за 4 години да настоявате на заплатите на медицинските работници, колкото и както да струва. Следващите от 4 до 16 месеца Коронавирусът ще продължи. Затова ние, армията ни от професори и доктори в медицината, трябва да бъде гледана като най-свидното ни дете. В образованието, иновациите и най-вече във висшето образование програмите трябва да продължат“, призова Борисов.

„Икономическата трансформация, радикалното подобряване на средата за правене на бизнес, административните режими да отпадат, мълчаливото съгласие. Разбира се и тунелът под Петрохан, тунелът под Шипка, „Струма“ да се дострои, „Хемус“ да се дострои, ВиК-то да не го режат с 200-те милиона на София, а да ги върнат. София-Видин пътят е изключително важен“, допълни още основните приоритети на ГЕРБ Бойко Борисов. Той посочи, че сега от „Има такъв народ“ ще слагат на концесии магистралите. „Да обясним на българите, че това навремето го искаха от НДСВ, а концесия означава, като тръгнеш от София до Бургас, да си платиш, че караш по магистрала. Като тръгнеш от София до Видин, гражданите и селяните от тоя район трябва да си платят, за да минат по магистралата. Или Хемус – да тръгнеш до Варна, ще трябва да си платиш. Това означава концесиониране – да се даде на някой да я дострои или ако е готова, да я поддържа и експлоатира“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Според Бойко Борисов, с назначението на Николай Цонев във ВиК холдинга и с другите назначения, Радев прави точно обратното на всичко, което говореше. „Сложиха в ББР хората на „Да, България“. Сложиха си обслужващи кантори лично на министъра приближени. Унищожиха ваксинационния план, бракуват ваксини. С назначения като Кацаров, Спецов, ВиК, фонд „Земеделие“ много хора разбраха за подмяната, която им беше предложена“, заяви още Борисов.

Pin It on Pinterest