Бойко Борисов: Предложението за кабинет на Трифонов е сценарий на Радев за оставане на служебното правителство на власт

Днешното изявление на Трифонов означава, че той не иска да има правителство и това е прах в очите на хората.

Защото предишния път с Антоанета Стефанова му се подиграхме, че няма кабинет, сега той извади състав и каза „Подкрепяйте ме!“. Така не знам коя партия ще отиде да го подкрепи. И ако си спомняте, в същата тази зала Ви предупредих, че това е играта на Румен Радев – да остане служебното правителство! Дъъълго, тягостно… И те затова се държат, сякаш ще векуват. Те знаят за всичките тези сценарии и е видно, че с изказването на Трифонов – „не желая ГЕРБ, БСП и ДПС“, а пък другите нямат мощност, не може да се направи правителство.

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията. По думите му ако искаше Слави Трифонов да представи правителство, щеше да покани другите партии на разговори и да предложи програма, по която да преговарят. Борисов подчерта, че предложението на Трифонов за правителство е едно добре подготвено от сценаристите му шоу, което Трифонов е прочел добре до някъде, но има и пропуски. „Като например когато светът е зелена сделка, ние нямаме обявен министър на екологията“, каза с усмивка лидерът на ГЕРБ.

„След два месеца стържене, чупене, арестуване, десетки, стотици, хиляди наши симпатизанти бяха задържани. Беше им забранено да гласуват, да се занимават с изборна работа. Фирмите, в които ходехме, молеха да не стане известно, защото веднага отиват данъчните след нас. Хората се криеха и се плашеха от това, което диктатурата на Румен Радев наложи. И резултатът какъв е? ГЕРБ печели в 16 области. „Има такъв народ“ – в 8. ДПС – в 5. „Демократична България“ – в 2. В лидерската битка в София печели Бойко Борисов, срещу Корнелия, Христо Иванов, Хаджигенов и всички останали. Демографският профил – най-много висшисти, умни и красиви, за ГЕРБ. Със средно образование, най-много – за ГЕРБ. И забележете, най-много от работещите хора – за ГЕРБ! Тях искат да изчегъртат“, посочи Бойко Борисов. Той припомни, че в 464 секции в чужбина на изборите на 4 април, са гласували 170 000. „Сега за бедна България, са открити 770 секции в чужбина, а са гласували 140 000 души. С 30 000 по-малко. Да им е честито! Нека харчат!“, заяви Борисов.

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че в чужбина безобразията са чудовищни. „Искам да помоля поне едно нещо да направят, понеже не искат да броят квитанциите. Поне да ни дадат списъка на електронните специалисти в чужбина, които са носили, пипали, настройвали машините. Кои са те? Кой ги намери и как се казват? Кой ги контролираше какво слагат и какво правят? Защото забележете – от 20:00 часа снощи до 7:30 тази сутрин, са обработени 95,22% от протоколите. ГЕРБ води 23,91%, ИТН – 23,66%. Но искам да запомните цифрите, защото те в бързината си на манипулация, след това са написали същите цифри, но наобратно. В 11:00 ч. Трифонов обявява правителство и казва: „Чакам Радев да ни прати мандат, да вземем мандата“. По това време ГЕРБ е първа политическа сила. От къде знае Слави Трифонов, какво ще се случва после? И забележете – тази тяхна, избрана от тях Централна избирателна комисия, от 7:30 часа, сега вече минава 17:00 часа, още няма краен резултат. Цял ден броят 2 процента! Значи от 20:00 часа снощи до 7:30 тази сутрин са изборили 95,22%. А от тогава до сега не могат да преброят 2 процента и половина. И дават пресконференция като победители, във време, в което всички Вие знаехте, че резултатът е в полза на ГЕРБ. И сега, в 7:30 часа ГЕРБ е имала 23,91%, а в 13:30 ч. 23,91% става „Има такъв народ“. В 7:30 ч. „Има такъв народ“ е имал 23,66%, а след 13:30 ч. ГЕРБ става 23,69%. Може би в бързината на манипулиране са обърнали цифрата?!“, изрази възмущението си лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов обясни, че хората са били така масово подплашени, че е постигнато това, което искаше Румен Радев. „Масово гласуване на изборите?! Голяма представителност на народа?! Кой от нас, политик, може да каже, че представлява народа в момента? 70% от хората се уплашиха, отвратиха и не отидоха да гласуват. Ако ние бяхме в момента управляващи и имаше този резултат с тази ниска избирателна активност, Радев от сутрин до вечер щеше да обяснява, че при тази ниска избирателна активност, няма легитимност“, коментира Борисов. Председателят на ГЕРБ изрази радостта си, че поне членовете и симпатизантите на ГЕРБ са останали живи. „Ние добре, че сме живи. Това е голям късмет. Нашите хора звънят и казват: „Доживяхме!“, „Оцеляхме!“. Цяла нощ питат „Сега какво ще ни правят?“ „Пак ли ще ни арестуват?“ А всъщност Бойко Рашков направи параван на „Има такъв народ“ и на още някои. Демокрацията си замина. Има един ботуш, който ни стои над главите“, категоричен бе Бойко Борисов в първия си публичен коментар след изборите на 11 юли. 

Pin It on Pinterest