Бойко Борисов: Партията наема адвокати, започваме съдебни дела, помагаме на хората подложени на терор и ще се борим за демокрацията

Партията наема адвокати, започваме съдебни дела, помагаме на хората и ще се борим за демокрацията.

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Сливен, след като изслуша историите на много членове и симпатизанти на ГЕРБ, които са били подложени на терор от служебното правителство в дните преди парламентарните избори на 11 юли. По думите на Борисов за всички стана ясно как са спечелени „най-честните избори“, с най-ниската избирателна активност за всички времена под терор, машинации и „Костинбродски афери“. „За да може в парламента да тече в момента, бих ги нарекъл седянки. От всичките преговори досега, аз съм водил много преговори за коалиционни партньори, но такова безобразие, толкова смешно, такова нископродаваемо шоу, не е било“, посочи лидерът на ГЕРБ. Той припомни, че отдавна кадрите на БСП и ДПС –министри, зам.-министри, областни управители са назначени и сега се борят да ги узаконят под някаква форма. „Кадрите на ДПС отдавна са назначени, никой не ги пипаше за изборите и днес ДПС уж не са във властта, няма да участват, ама се срещат и си подават само реплики как ще си работят заедно“, припомни Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ попита Христо Иванов и неговата компания как се чувстват в една кошница с всичките тези хора, които казват, че били нещо ново? „Кое е ново? Румен Овчаров, Станишев, Мая Манолова, Татяна Дончева, Корнелия Нинова, Карадайъ с ДПС или Мирчев там с баща му бивш функционер от БКП и всичките тези хора… Това било новото“, посочи Борисов. Той бе категоричен, че за ГЕРБ е голяма чест, че партията не е поканена на „преговорите“ с „Има такъв народ“, но и да беше поканена, нямаше да отиде, както не отиде и на консултациите при президента Радев.

„Това, което става в момента е забавно, но хората след това доста ще страдат. И аз ще Ви обясня защо ще страдат. Днес Асен Василев казва, че ще съберат около 2 милиарда повече приходи, защото НАП и Митниците работят. Ако говориш за приходи в бъдеще време, трябва да ме убедиш, че ще ги събереш. Заради COVID, удължихме плащането на данъците до 30 юни. Вчера не случайно четох прогнозите и изводите на „Фич“. Защото приходите от данъците дойдоха сега през юни, тогава плащаха хората“, обясни лидерът на ГЕРБ. По думите на Бойко Борисов тези данъчни приходи са отчетени като нови, но всъщност са приходи от миналата година. „Нещо повече. На 12 май Румен Радев каза, че отиващото си правителство изцеди хазната със спорни проекти и предизборни харчове. Чакат ни, казва Румен Радев, чакат ни тежки месеци, заради тежкото наследство. Извинявайте, но днес излезе Асен Василев и каза, че 2 милиарда ще съберете повече. А рекордното вдигане на Брутният вътрешен продукт е точно през януари-февруари-март, защото най-правилно управлявахме кризата“, припомни Борисов и попита управляващите кого лъжат непрекъснато? Председателят на ГЕРБ заяви, че докато хората са на море и на почивка, не обръщат внимание какво става с безработицата, а вече трета седмица тя се увеличава.

„Ние на това служебно правителство актуализация на бюджет няма да гласуваме. Защото това е безотговорно правителство и след това всички ще се измъкнат и ще кажат „ние не сме знаели за какво става въпрос“, категоричен бе Бойко Борисов. Той обясни, че по-големите приходи в бюджета се дължат на покачването на цените на енергоносителите, защото основният данък ДДС е процент от добавената стойност на стоките. „Сега Ви залъгват с тези 2 милиарда приходи, само че ние сме на последното място по ваксинация – едва 12,6%. Сърбите днес се хвалят, че стигат 50%. Държавите в Европейския съюз средно са над 40. Вие с тези 12,6 няма да съберете двата милиарда. Народът ще го разболеете. Сега бракувате ваксините. Идва четвъртата вълна. Ще препълните болниците. Тези, които не са ваксинирани, няма да работят. И тогава няма да се сбъдне прогнозата“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

Pin It on Pinterest