Политика

Борислав Гуцанов: Виждането на БСП е, че трябва да има експертен кабинет на националното спасение

Според нас президентът трябваше да представлява България на срещата на НАТО, но приемаме неговите мотива да откаже

„Ако президентът връчи третия мандат на БСП, ще съберем нашия Национален съвет и ще вземем решение. Но нашето виждане е, че трябва да има експертен кабинет на националното спасение.“ Това заяви председателят на ПГ на „БСП за България“ Борислав Гуцанов пред медии в кулоарите на Народното събрание.  

По неговите думи в България сме свидетели на разпад на държавността и в тази ситуация е много по-добре да има експертен кабинет с широка парламентарна подкрепа.  

„Смятам, че президентът Радев трябваше да бъде на срещата на върха на НАТО, като главнокомандващ на армията и единственият, който е избран мажоритарно, но това е негово решение и напълно приемаме мотивите му да откаже“, коментира още Гуцанов. 

Според него позицията на България трябва да бъде да стои далеч от конфликта в Украйна. „Мирът е ключът, а не войната и даване на оръжия. Няколко пъти от БСП поставяме въпроса, че на България ѝ отива да инициира мирни преговори, както в момента прави Унгария. За съжаление, няколко правителства вече не възприемат тази позиция и страната ни се превръща в банка, която постоянно дава средства на Украйна, при положение че и ние имаме огромна нужда от тях“, посочи Борислав Гуцанов.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest