Политика

Борислав Гуцанов: Трябва да се положат всички усилия да има експертно правителство на националното спасение

БСП ще подкрепи единствени политики, които са правилни за развитието на страната. На първо място – мир, посочи председателят на ПГ на социалистите

„За БСП решението да не подкрепим мандата на ГЕРБ беше ясно, тъй като от 15 години има сериозна пропаст между дясната политика, която те водят и нашата.“ Това заяви председателят на ПГ на „БСП за България“ Борислав Гуцанов пред NOVA News. 

Той посочи, че социалистите ще подкрепят единствено политики, които считат, че са правилните за развитието на страната.  

„На първо място – мир. А не предоставянето постоянно на оръжия и използването им на територията на Русия – неща, които биха задълбочили този конфликт, вместо да го решат“, подчерта Гуцанов. 

По думите му БСП би подкрепила правителство на националното спасение с третия мандат. „Когато президентът го връчи на партията, на която е преценил, ние ще съберем нашия Национален съвет и ще вземем решение“, отбеляза той. 

„Считаме, че трябва да се положат всички усилия да има експертно правителство. Положението в страната е изключително сложно след последното управление, на което бяхме свидетели.  Трябва да се гледа държавнически, умно и по националните приоритети, които се припознават от българските граждани“, каза още Борислав Гуцанов.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest