Борислав Гуцанов: Решенията за увеличаване на доходите на пенсионерите не бива да бъдат отменяни

БСП няма да отстъпи от решенията, касаещи българските пенсионери

„Няма никакво взаимно изключване на решенията за възрастните хора, взети вчера в Народното събрание. Става дума за вдигане на песиите на 370 лева и за допълнителни 120 лева във връзка с ковид кризата за последните 3 месеца. Едното са мерки за ковид, другото е преизчисляване на пенсиите. Министърът на финансите си е опредилил бюджет и не иска да си го наруши. За мен разочароващото е, че бяха противопоставени едни групи на други – „ако дадем на едните, за другите няма да има“. Но 3.3 милиарда лева са събрани повече до края на юни. Събираемостта е очевидно по-добра. Става дума за 435 милиона за над 2 милиона български граждани.“ Това заяви народният представител от ПГ на“ БСП за България“ Борислав Гуцанов по Bulgaria On Air. 

Той бе категоричен, че БСП няма да отстъпи от решенията, касаещи българските пенсионери и изрази надежда, че политическите партии няма да се отметнат. „Надявам се, че ще проявят разум“, подчерта Гуцанов.

„Трябва да се стигне до актуализация на бюджета. Не може в държавата да има вътрешно напрежение, ковид криза, голяма вероятност от мигрантска криза, да няма финансова стабилност и Народното събрание да не вземе решение за актуализация, ще бъде пълна безотговорност“, смята той.

Решенията, които бяха взети за възрастните хора и младите семейства не бива да бъдат отменяни, категоричен бе Гуцанов.

„БСП е партията, която заслужено покачи доверието си, защото се държим диалогично и държавнически. Нужен е разговор и диалог между всички политически партии. Това очакват хората и това трябва да случи“,завърши Гуцанов. 

Pin It on Pinterest