Политика

Борислав Гуцанов: България е имала правителства на националното съгласие, днес има правителство на националното предателство

В своята съвременна история България е имала правителства на националното  съгласие, на националния компромис.

Днес има правителство на националното предателство, което може да бъде окачествен само и единствено като правителство на слугинажа и далаверите”, заяви народният представител от „БСП за България” Борислав Гуцанов.

Той бе категоричен, че министър-председателят Денков носи най-голямата вина за днешното състояние на отбраната и националната сигурност, защото е назначил за министър на отбраната човек, който, при сложната международна обстановка и войни, вместо да работи за мир и мирни преговори – тика България към военен конфликт.

„Г-н Тагарев, още преди да встъпите в длъжност офицерите от Граф Игнатиев написаха отворено писмо срещу Вас, което е абсолютен прецедент. Съмнителен е въпросът и дали сте работили повече за Министерството на отбраната на Украйна или за това на България. И на трето – вие не сте министър на отбраната, а сте министър на войната, защото не се стремите за постигане на мир, а със всичките си действия тикате България към този конфликт”, обърна се към Тодор Тагарев социалистът.

В аргументите си Гуцанов посочи, че още с влизането си в длъжност правителството е предоставило оръжия, без Народното събрание да знае какво точно се предоставя, независимо от  искания от страна на народните представите да се предостави списък.  

„Вие отворихте всички български складове въз основа на едно решение на сглобката, взето от хора, които дори не знаят колко са тези складове, но ги отвориха. И кое остана от въоръжението тук в България?  Какво беше предоставено на Украйна? Никой не знае. Къде е защитата на националната сигурност?”, попита той.

„Подарихте 100 бронетранспортьора, за които казахте, че са излезли от необходимост и купихте „Страйкър”-и, които струват 1,22 милиарда долара, на цена от 1,37 милиарда долара. На всичкото отгоре, те са на 40 години – същата възраст, на която бяха бронетранспортьорите, които дарихте на Украйна – не ви ли е срам”, обърна се към управляващите Борислав Гуцанов.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest