Борис Попиванов обсъди разделителните линии в съвременната политика с млади социалисти от район „Студентски“

В оживената дискусия активно се включи и кандидатът на БСП за кмет на район „Студентски“ Георги Йорданов

Политологът доц. Борис Попиванов беше гост на традиционния дискусионен клуб, организиран от Младежкото обединение на БСП в район „Студентски“. Той коментира с младите социалисти темата „Съвременната политика – разделителни линии“. Дискусията предизвика оживени дебати. На нея присъства и кандидатът на БСП за кмет на район „Студентски“ Георги Йорданов.

Според доц. Попиванов успешни леви политики може да бъдат провеждани балансирано и между различните социални групи. „Различното минало на партиите от Западна и Източна Европа предполага и различно настояще и оттам не напълно еднакви идеологически позиции по определени въпроси, каза доц. Борис Попиванов. –  Франсоа Митеран навремето ни показа, че лявото може да значи солидарност, без догматизъм, прогрес, без битка с традициите, европейски път, без национално подценяване. Днешното ляво трябва да предлага сигурност, перспектива, възможност да планираме живота си заедно, а не в сблъсък с околните и за сметка на техните шансове“. 

Доц. Попиванов отбеляза, че истинският разпад на държавата в България и по-точно на нейните институции се случи в последното десетилетие пред очите на всички граждани. „БСП има някакъв комплекс. Сякаш не смее да заяви позицията си без да носи вина за миналото, анализира той. –  Виновниците, ако ги има, са конкретни и най-малко трябва да ги търсим сред младите членове на партията“.

Кандидатът на БСП за кмет на район „Студентски“ Георги Йорданов се включи активно в дискусията. Той коментира задълбочаващите се социални неравенства в българското общество. „Една от причините за несправедливостите от социално естество в България са икономически, но друга част от тях се дължи на моралния и нравствен упадък през последното десетилетие в държавата“, коментира той.


Pin It on Pinterest