Борис Цветков към Борисов: Смятате ли за морално уволнението на доц. Мартин Осиковски

Народният представител пита премиера в оставка какви са били целите и конкретните му ангажименти, налагащи личното му посещение в УНСС


Народният представител от „БСП за България“ Борис Цветков внесе питане към министър-председателя в оставка Бойко Борисов и образователния министър в оставка Красимир Вълчев относно посещението на премиера и други политически лица в УНСС по време на предизборната кампания, реакцията на преподавателя доц. Мартин Осиковски във Facebook и последвалото му уволнение, което породи недоволство сред студенти, преподаватели, служители и обществеността.

Борис Цветков припомни, че на 2 април тази година, по време на официалната предизборна кампания, в която Бойко Борисов е кандидат за депутат, е бил в УНСС, като посещението е отразено в редица медии и интернет сайтове.

Народният представител от БСП пита премиера в оставка какви са били целите и конкретните ангажименти, налагащи неговото лично посещение на 2 април 2021 г. в УНСС, както и на работа ли е били той на тази дата или е бил в някакъв вид отпуск.

Социалистът поставя и въпросите заслужават ли резултатите от посещението уволнение на преподавателя, както и смята ли Борисов за морално отстраняването на доц. Осиковски, дори да са спазени законовите разпоредби за него и подкрепя ли го.

Въпросите, които Борис Цветков задава към министъра на образованието в оставка са какви са били целите и конкретните ангажименти на министър-председателя, налагащи личното му присъствие в УНСС, какви длъжности лица и специалисти от МОН са били ангажирани с проверката и какви са резултатите и има ли писмени документи от посещението.

Социалистът пита какви са възможностите на МОН да провери дали са спазени законовите разпоредби при посещението, както и при процедурата за уволнение.

Pin It on Pinterest