Борил Соколов: В атаката срещу Българско Лято не виждам нито чест, нито дойстойнство

Като председател на ПП ГПБЛ, искам да напомня няколко неща.

Българско Лято е демократична партия, която има заложени няколко основни принципа: пряка демокрация, премахване на корупцията, защитаване на българските интереси на всички нива, развиване на стабилна бизнес среда в България.

Всяка наша политика е в синхрон с тези основни принципи.

Малко историческа справка: Партията беше създадена чрез инициативен комитет от 70 свободни, български граждани, които имат право на мнение. След това имаше Национален конгрес, на който участие взеха над 900 свободни, демократични граждани, които също имат право на мнение.

На Националия конгрес бяха гласувани и приети ръководните органи на тази партия. Както може да се види- сред ръководните органи не присъства господин Васил Божков.

Цялата тази информация е минала през СГС и може да бъде проверена за достоверност.

Като председател на Българско Лято искам да задам два въпроса:

1. Защо законно регистрирана политическа партия присъства в определени “черни” списъци?
2. Нима това не е атака срещу законно съществуваща, демократична партия и вмешателство в участието й и на предстоящите парламентарни избори?

Аз не съм политик, влязох в политиката, за да помогна на България и на бъдещето ни. Честта и дойстойнството са онази невидима кост, която държи главата изправена- в атаката срещу Българско Лято не виждам нито често, нито дойстойнство.

Да не забравяме, че искаме да живеем в демократична държава. Като председател на Българско Лято оставам на разположение за среща с всяка една институция, която има въпроси към Българско Лято.

#справедливостзавсеки
#БъдетеСмели
#НиеСмеСилата

Pin It on Pinterest