Борил Соколов: Трябва да променим разбирането за това, какво всъщност значи РСМ да преговаря с ЕС

Трябва да променим разбирането за това, какво всъщност значи Република Северна Македония да преговаря с ЕС и в бъдеще да бъде част от него.

Нека говорим за всички ползи, които и ние и Република Северна Македония ще имаме от този процес.
Това обяви Кирил Петков, след като стана ясно, че стяга куфара си за към Вардар.
❗️ Символиката е, че той ще пътува на 18 януари, когато в Охрид е роден Григор Пърличев. Пърличев е един от най-активните борци за въвеждане на български език в училищата в средата на XIX век. За Македонската академия на „науките” обаче е „най-голямото име на македонската литература през XIX век”.
👎 Заради „ползите” от това Македония да влезе в ЕС, премиерът Петков едва ли ще почете Пърличев. Той ще изтъргува вкарване на България в Шенген за сметка на българската история. Ще получим няколко милиарда кредит със средна лихва и ще пътуваме без визи до САЩ, срещу което да се съгласим с македонските историчари, че събралите сборника „Български народни песни” братя Миладинови са македонци.
👎 Преди няколко дни и дългогодишният изпълнител на патриотични песни Станислав Трифонов подготви почвата. И рече, че не трябва да се заяждаме с Македония да не преиначава историята и в замяна на това ще влизаме в САЩ без визи.
❗️❗️❗️Това, което бе активирано с изборите е исторически компромис. Исторически компромис с историята.

Pin It on Pinterest