Беновска връчи на Карадайъ червена ябълка за това, че родината му е България

Беновска връчи червена ябълка на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция в централата на партията от 17-ти ноември 2021 г. Ето как отговори той на въпроса ѝ след това:

Илиана Беновска: Г-н Карадайъ, позволете ми да Ви връча здрава, българска, червена ябълка! Аплодисменти за ДПС, не сте имали такъв успех! И също да подчертая, че Вие си я заслужихте, защото доказахте с вашия резултат за президент, че България е Вашата родина. Какво предстои оттук нататък?

Мустафа Карадайъ: Благодаря Ви много! Оттук нататък най-важното, което според нас е нужно на страната, е да има единство на нацията, защото няма просперитет в общество, което е разединено. А ние в момента живеем в ситуация на много кризи, множество кризи – и ковид криза, и здравна криза, и социална, и икономическа. Виждаме инфлацията какви размери придобива и всеки усеща по джоба си. Енергийната криза. Но имаме криза на демокрацията също, имаме криза на държавността. И политическа криза имаме. И затова, за да можем да преодолеем всичките тези кризи и да насочим държавата да се развива в посока, в която да имаме просперитет, на първо място ни е нужно единство на нацията. На второ място за преодоляване на политическите кризи ни е нужно възстановяване на демокрацията, което не става чрез реваншизъм, и възстановяване на държавността. Първите стъпки може би са тези, за да се справим с множеството кризи, които днес ги живеем. 

Pin It on Pinterest