Беновска: Г-н Борисов – Тръмп, Путин и ЕС – България ще побере ли в дланта си?

„Земя като една човешка длан“ беше нарекъл поет България.

Премиерът Борисов се опитва българската длан, независимо, че е малка да е корава и да побере и „газовата пирожка“ на Путин, и „Мак доналдса“ на Тръмп – с „кюфте“ от сигурност, „зеленчуци“ от енергетика, „сос“ от борба срещу корупцията, и венецианска „пица“ – от контролиран главен прокурор и  независими върховни съдии.

В дланта – българска БСП и ОП ни пуснаха да  подрънкват и 8 железни левчета – субсидия на глас за партиите, шумолят 250 лева пенсия  и 10-15-18% процента увеличение на заплатите.

На 19 декември,  на показалеца, Ахмед Доган ще постави поредния си „пръстен с печат“ – аналитичното му слово се очаква, както винаги, да подреди фактите и да изрече неизреченото.

На безименния пръст на българската длан си нанизахме и предпазен „напръстник“- независим върховен прокурор, който да контролира главния.

На ноктите на българската длан си инструктирахме и Валери Симеонов – зам на 44 НС и лика на Румен Радев – анализатор на избори. 

Председателят на ВКС Лозан Панов и представителят на България в ЕСПЧ  Йонко Грозев нанизаха на китката на българската длан поредната „гривна“ дрънчаща на нападение в защита на олигарси, на грантаджийска политика, но не на правосъдие.

През пръстите на българската длан изтича и 70% от пернишката вода.

На дланта ни „кацат“ и превъплъщаващите се в политици шоумени на Слави.

Ще успее ли тази българска длан да обърше и сълзите за почти столетната икона Стоянка Мутафова, но и да поднесе цветя на великата Лили Иванова?

Аз съм Беновска. И питам.

Pin It on Pinterest