Беновска: Борисов, Радев, Гешев, Нинова, Добрев, Доган, Каракачанов, Божков, Василев – накъде, след коронавируса?

След отмяната на Извънредното положение срещу коронавируса в България, сакаш попаднахме във Вакханалия. За сега само словесна. 

Ако окачествихме епидемията COVID 19 като „дръпване на ръчна спирачка“ – време за анализ и самоанализ, прелом за взимане на нови решения и откриване на „бели“ пътища, освобождаване от пороци, алчност, корупция, омраза, лъжи, глупост – какво следва след 13.5.2020-та?

Президентът Румен Радев? Опитва се „да вдигне самолета“ на политиката, но остава на нивото само „на коремно превъртане“, което вика отново на дневен ред въпроса: Кого и защо избираме за президент?

Правосъдието? Главният прокурор Иван Гешев продължава „напред и на горе“ в мисията си на „народен защитник“ на бедните и слабите. Даже се сдоби със „съвет на старейшините“  от титулувани юристи.

ВСС се изненадва като „невинна девойка“ цели 4 години  от политическите  и административни своеволия на председателя на ВКС Лозан Панов.

Опозиционната БСП? Председателката Корнелия Нинова си „вее полите“, а доскорошният й „верен рицар“  Кирил Добрев простенва на ПГ:

„Когато съм хипотетичен кандидат за председател на БСП, аз нямам достъп до пресцентъра. Мен ме слагат „за ред“ в медиите,  като че ли съм някакъв „селски кмет“ и преценяват,  и ме редактират –  дали може, или не може!  

НС не е заседавал като политически орган 2 месеца.

9% ДДС на храните в туризма БСП сме го предложили, другарко Нинова! Ако участвате във формати, в които става правенето на политика, а не да си говорите по пресконференции и си правите трибунки – ще разбере някой, че БСП го предлагаме!“

Обвиняемите Васил Божков и Цветан Василев се чувстват „тържествуващо ненаказуеми“ , защото виси като „дамоклев меч“ фактът , че оглушително се мълчи по въпроса: Защо точно тези „математици“ се озоваха в грандиозния бизнес и въртяха на пръст толкова години толкова правителства?“

Бойко Борисов? И човешки, и юридически е прав да не приема дарението да е собственик на ФК „Левски“, но пък ни „дари“ предимството той да ни управлява.

ДПС? Ахмед Доган не каза и дума за коронавируса. Но. Мълчанието му озвучи Йордан Цонев в 10-ятката, като – без излишен патос – декларира, че ДПС ще управлява с ГЕРБ.

ВМРО? Каракачанов последователно е „страж“ на българските „бойни“ знамена и вдига стойността на България в Европа, като заяви, че: На никаква цена няма да предадем България за Северна Македония в ЕС .

Борисов, Радев, Гешев, Нинова, Добрев, Доган, Каракачанов, Божков, Василев – накъде, след коронавируса?

Аз съм Беновска. И питам.

Pin It on Pinterest