Политика

Български традиции в Пескара, Италия: Павела Митова и Тошко Йорданов бяха посрещнати с питка, мед и сол от сънародниците ни там

На 26 май Павела Митова и Тошко Йорданов се срещнаха със сънародниците ни в Пескара, Италия.

Срещата бе изключително ценна и мотивираща. Акцентите в разговорите бяха за предстоящите избори, възможните манипулации и бъдещата конфигурация на 50-о НС и Европейския парламент.


Коментирани бяха скандалите и схемите, които се разкриха около ПП-ДБ, за задкулисните им и явни договорки с партиите на статуквото и техните непрестанни лъжи към избирателите им и срещу ИТН.

Изрично бяха подчертани целите и приоритетите в програмата на „Има такъв народ“, както и мерките, които ИТН ще предприеме за намаляване на цените, които скочиха заради вредната финансова политика на Асен Василев.

Посочени бяха механизми за промяна и подобряване на здравеопазването и другите проблемни сектори у нас.
Не бяха подминати и темите – кога България ще е готова да влезе безстресово в Еврозоната и кога ще бъдем част от Шенген и по суша.


Обсъдени бяха общоевропейски проблеми като тези с миграцията и как нелегалните мигранти трябва да бъдат екстрадирани.

Всички бяха наясно, че освен изборите за 50-о НС, изключително важни са и изборите за Европейски парламент, тъй като ЕП ще определя рамковите политики на всички членове на ЕС в следващите 5 години. А това, разбира се, ще повлияе изключително силно както на цялостното развитие на европейската икономика, така и на нашата вътрешна политика.

Сънародниците ни в Пескара споделиха и за техните проблеми и с какво би могла да помогне Държавата ни, за да запази българската диаспора там своето национално самосъзнание и традиции, и да ги предаде на децата си.
Бяха посочени проблемите на самодейния хор за народни песни, който поздрави гостите с няколко емоционални изпълнения.

Накрая на срещата представителите на ИТН получиха юбилеен плакет по повод 10 години българско училище в Пескара.


Партия „Има Такъв Народ“ ще продължава да се интересува и да взема присърце проблемите на сънародниците ни както у нас, така и по света, за да търси начини за разрешаването им, чрез дългосрочни визии и конкретни политики.

Защото България е там, където има дори и един българин!
И защото само така ще продължи да… ИМА ТАКЪВ НАРОД!

купуването и продаването на гласове е престъпление

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest