Политика

Атанас Зафиров: Всичко още има шанс за правителство на националното спасение с третия мандат

При всяко стечение на обстоятелствата, БСП ще бъде на висотата на своите отговорности, увери и.ф. председател на партията

„Смятам, че конституционната процедура все още не е изчерпана докрай и има шанс с третия мандат да се потърси обединение около надпартийни национални теми, които да позволят създаването на едно пробългарско правителство на националното спасение.“ Това заяви и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров пред Euronews България. 

Според него множество проблеми поставят под заплаха нормалното функциониране на българското общество, което предполага търсенето на техните решения, дори и нестандартни. 

„Имаме решение кого не бихме подкрепили. Ако има някакво друго стечение на обстоятелствата, ще съберем нашия колективен орган и ще решим“, коментарът на Зафирите на хипотезата на втория мандат ще бъде възложен на ПП-ДБ. 

„Не бих си позволил да давам съвети на президентската институция, когато да връча следващия мандат, там има достатъчно сериозен аналитичен екип, който да прецени. Уверявам ви, че при всяко стечение на обстоятелствата, БСП ще бъде на висотата на своите отговорности“, каза още Атанас Зафиров.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest