Атанас Зафиров: Корнелия Нинова няма вина за изборния резултат

Имахме много добра визия за тези избори, но не успяхме да я обясним добре на хората

„Нормално е да има оживена дискусия след резултата от изборите, който не коренспондираше с нашите очаквания. Имахме много добра визия за тези избори, но не успяхме да я обясним добре на хората. Нашият разказ за бъдещето на Европа не се случи.” Това заяви членът на ИБ на БСП Атанас Зафиров по Канал 3. По думите му когато си изгубил едни избори с близо 7%, преизчислено с ниската избирателна активност и равнявайки се на 100 хил. гласа, трябва по-прецизно да се категоризира дали си спечелил, или изгубил. „Моето лично мнение е, че никой не спечели тези избори”, изрази мнение той.

„Поздравявам Корнелия Нинова за поемането на отговорност, защото това не е практика в партията. Това действие е похвално, но друг е въпросът какво следва с него. Мисля, че все пак оставката е пресилен ход и мисля, че не трябваше да я подава”, заяви Зафиров. По думите му Нинова няма вина за изборния резултат. Той добави, че темата за корупцията не трябва да бъде изоставена, защото тя вълнува хората.

„Партията влезе не много балансирано в тази кампания – това са вътрешните проблеми”, коментира Зафиров. По думите му външните причини не са споменати в документите за равносметка за изборния резултат на БСП – купеният вот, административният вот, натискът, общата апатия. Той отбеляза, че в последните 2 седмици нещо се е объркало в кампанията на социалистите.

„Нямам основание да смятам, че Корнелия Нинова няма да бъде преизбрана. Относно метода на избора – това ще реши Конгресът. Съгласно сегашния Устав – председателят трябва да бъде избран от цялата партия. Партията подкрепя Корнелия Нинова”, каза още Зафиров.

Pin It on Pinterest