Политика

Атанас Зафиров: БСП ще гласува единно против кабинета на ГЕРБ

Не мога да гадая как ще протече днешното гласуване, с оглед на противоречивите сигнали на част от партиите в парламента, мога да гарантирам единствено, че нашата политическа сила няма да подкрепи предложения от ГЕРБ кабинет.

Това заяви и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров пред БНТ. 

Той бе категоричен, че парламентарната група на „БСП за България“ ще бъде единна по време на това гласуване, вследствие на колективните решения на партията. 

„Нямаме решение за третия мандат, но ако се стигне до него, той ще е надпартиен и кризисен и затова декларираме нашата готовност да водим разговори“, посочи Зафиров. 

Той изрази надежда, че политическата сила, която ще получи третия мандат ще бъде на висотата на очакванията на българското общество, които според него са да няма предсрочни парламентарни избори. 

„Ние не се плашим от избори. Процесите, които стартирахме на консолидация на лявото политическо пространство и на помирение в партията, ни гарантират един значително по-добър резултат. Въпреки всичко, продължаваме да смятаме, че в този момент българското общество няма нужда от тези избори“, подчерта Атанас Зафиров. 

„БСП повече няма да се примирява със статута си на пета политическа сила и ако има избори, БСП ще влезе в тях с манталитета на победител“, каза още и.ф. председател на партията.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest