Атанас Зафиров, БСП: Диалогът трябва спешно да бъде възстановен

„Няма да подкрепим кабинета на г-н Трифонов заради начина, по който беше предложен, както и заради приоритетите, които бяха изложени.

Водим последователна и успешна политика със задкулисието и паралелната държава. А начинът, по който беше предложен кабинетът, отговаря на определението „задкулисие“. Кой предложи Василев за премиер? Не става ясно кой стои зад това решение, кой форум е взел това решение? Трябва да се върне държавността, социалната държава и да си гарантира сигурност за българските граждани.“ Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в сутрешния блок на Нова телевизия. По думите му никой от тези приоритети не е бил застъпен в изявлението на г-н Трифонов. 

„Кой реши да концесионира ББР, „Автомагистрали“?“, попита още социалистът. По мнението му, ако ИТН бяха заявили такива намерения в предизборната си кампания, резултатът им не би бил същият.

На въпрос какви ще бъдат действията на левицата, ако мандатът стигне до БСП, Зафиров обърна внимание, че решението ще бъде взето от колективните органи на партията.

„Диалогът трябва спешно да бъде възстановен. В миналото Народно събрание основният дефицит беше именно дефицитът на диалог“, смята Зафиров.

„Ще се държим разумно в тази ситуация – ще бъдем гласът на разговора“, заключи той.

Pin It on Pinterest